keskiviikko 9. marraskuuta 2011

No more excuses

Tänä aamuna vaaka tykitti näytölle lähtöpainon, joka on 62,5kg. Että siitä sitten lähden tiputtelemaan aina 52 kiloon saakka. Sen verran olen pari vuotta sitten viimeksi painanut, joten tavoite on saavutettavissa.

Kävin eilen hölkkäilemässä juoksumatolla ja sen jälkeen kävin salin puolella tekemässä selkä-, vatsa- ja kylkilihaksia. Tänään kävin zumbassa ja sen jälkeen vielä uudestaan kuluttamassa juoksumattoa puolen tunnin verran. Tarkoitus oli alun perin käydä zumban lisäksi spinningissä, mutta päiväni on ollut niin kiireinen että spinningin jättäminen pois, myöhäisempi zumba ja spinningin korvaava juoksu olivat ainoa vaihtoehto jotta sain kaikki kiireet ja tehtävät hoidettua. Mutta ehdinpähän salille ja sain päivän treenit tehtyä!

Se mistä halusin myös kirjoittaa tähän postaukseen on ajan järjestäminen liikunnalle, joka on kyllä todellakin järjestelykysymys. Aiemmin olen monesti jättänyt lenkit, jumpat sun muut väliin kiireeseen ja töihin vedoten. Nyt olen koko päivän orientoitunut siihen että illalla menen pariksi tunniksi liikkumaan, ja se päätös mielessä olen hoidellut päivän asiat tehokkaasti alta pois. Ilman tuota päätöstä ja "menen salille jos ehdin" -asenteella en olisi varmasti ikinä päässyt salille asti.

Eilen juttelin samasta aiheesta kaverini kanssa, ja päädyimme siihen että mille tahansa asialle pystyy järjestämään aikaa jos vain haluaa. Kaverini kertoi lukuisia esimerkkejä kiireisistä ihmisistä, jotka ovat järjestäneet aikaa mieluisille asioille. Yhtenä esimerkkinä nyt mainittakoon vaikkapa Bill Clinton, joka oli päättänyt että hän haluaa lukea päivittäin kirjoja ainakin tunnin. Päätettyään tämän hän järjesti aikaa lukemiselle, ja niin hän tästä päätöksestä eteenpäin luki joka päivä tunnin kirjoja. Jos Bill Clintonin kaltainen kiireinen mies pystyy järjestämään päivästään tunnin verran aikaa kirjan lukemiselle, pystyn varmasti minäkin järjestämään viikoittain 4-5 tuntia liikunnalle.

Ystäväpiirissäni ja suvussanikin on paljon ihmisiä, jotka perustelevat liikkumattomuuttaan töillä, lapsilla ja muulla kiireellä. Melkein uskallan väittää, että jokainen pystyy silti näistä paljon aikaa vievistä asioista huolimatta toteuttamaan sen, minkä haluaa. Suunnittelua ja joidenkin asioiden karsimistakin se kyllä voi vaatia (eikä välttämättä kaikkea pysty toteuttamaan siinä määrin kuin haluaisi), mutta asioiden toteuttamisen esteenä ovat vain ne syyt joita niiden esteeksi keksii.

Menipäs syvälliseksi :D mutta olen niin pitkään jättänyt liikunnat sivuun ja syönyt miten sattuu vedoten aina ties mihin syyhyn. Nyt on aika jättää tekosyyt ja toteuttaa se minkä haluan ja mistä unelmoin. Ja se on tuon 62,5 kilon painolukeman muuttaminen 52 kiloon.


 Nyt nukkumaan, että jaksaa taas huomenna. :) Hyvää yötä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti