sunnuntai 6. marraskuuta 2011

Tervetuloa mukaan!

Viimeisen parin vuoden aikana painoni on päässyt salakavalasti nousemaan 10 kiloa. Kun huomasin, että peilikuvani ei enää miellytä (vetämättä vatsaa sisään), vaatekaupasta ei löydy kivoja vaatteita (ellen ostanut isompia, säkkimäisiä vaatteita jotka peittivät ylimääräiset kilot) ja kun vanhoja valokuvia katsellessani huomasin, että kuvissa jopa ihan kivalta näyttävä kroppani on tällä hetkellä muisto vain, tajusin että jotain on tehtävä. Ehkä pysäyttävin kokemus oli kuitenkin viime viikolla, kun jouduin sanomaan lääkärissä käydessäni painoni ääneen (ja samalla pohdin mielessäni, etten ole vielä ikinä sanonut itselleni näin suurta painolukemaa).

Näiden edellä mainittujen ja monien muidekin asioiden yhteisestä vaikutuksesta päätin, että nyt on aika pudottaa paino takaisin entisiin mittoihin! Tähän mennessä tilanteeseen on ollut helppo sopeutua juurikin ostamalla isompia vaatteita ja paljastavien peilien edessä hieman kohentaa ryhtiä, mutta enää en halua sitä tehdä. Haluan olla tyytyväinen omaan vartalooni ja olla oma itseni verhoutumatta peittäviin vaatteisiin.

Mietin itselleni sopivaa tapaa pudottaa painoani, ja mieleeni tulivat heti tietenkin tutut liikunta ja oikeanlainen ruokavalio. Itseni tuntien innostus saattaa kuitenkin pysyä vain muutaman päivän, mutta sitten intoni lopahtaa ja palaan tuttuihin kaavoihin eli syömään miten ja mitä sattuu ja liikkumaan satunnaisesti. Tarvitsen siis jonkinlaista ryhmäpainetta ja sitä, että en pääse heikkona hetkenä lusmuamaan päätöksistäni. Koska kukaan kaveripiirissäni ei ainakaan tietääkseni aio pudottaa painoaan, enkä halua liittyä mihinkään painonpudousryhmään, päätin että blogin pitäminen on ihan loistava vaihtoehto itselleni! Kun kirjaan tänne päivittäin mitä olen syönyt ja kuinka paljon olen liikkunut, tulee tähän laihdutusprojektiin jatkuvuutta ja näen samalla miten homma edistyy. Toivon mukaan tämä myös auttaa tekemään järkeviä valintoja ruoan suhteen, kun kaikki on kirjattava tänne ylös.

Blogini nimeksi valitsin Project Summer, koska blogin nimen mukaisesti tämä laihdutusprojekti kestää ensi kesäkuuhun saakka. Tavoitteeni on ensi kesään mennessä olla 10 kiloa kevyempi ja ylipäätään olla tyytyväinen omaan peilikuvaani. Kesään on aikaa vielä yli puoli vuotta, joten tavoitteeni toteutuminen ei ole ainakaan ajasta kiinni. Kesäksi on myös jo nyt tiedossa kaikkea mukavaa, kuten lomamatka ja muutto toiseen kaupunkiin. Tämä vielä yhdistettynä siihen, että haluan makoilla kesällä tyytyväisenä uimarannalla (miettimättä kuinka valaalta näytän) ja pitää juuri sellaisia kesävaatteita kuin haluan (miettimättä taas kerran, kuinka valaalta näytän).

Koska kesään on vielä paljon aikaa, ei laihdutusvauhtinikaan tarvitse olla mikään maatamullistava. Tavoitteenani on tällä hetkellä pudottaa joka viikko painoa 0,5kg-1kg. Liikuntaa tulen harrastamaan noin 4-5 krt viikossa. Syömiseen en ole vielä kovinkaan paljon perehtynyt, mutta ensimmäisenä tavoitteenani on karsia turhia herkkuja pois. Täytyy vielä laskea jollain kalorilaskurilla että millainen olisi sopiva kalorimäärä per päivä minun tilanteessani.

Mutta tällaisilla suunnitelmilla lähden projektiani toteuttamaan! Tervetuloa mukaan! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti