torstai 9. helmikuuta 2012

Pieniä muutoksia liikuntasuunnitelmaan


Olen huomannut viikottaiset liikuntasuunnitelmat kyllä todella tärkeiksi itselleni, ilman niitä olisi moni treeni jäänyt tekemättä. Elämäni on tällä hetkellä niin täynnä ohjelmaa, että liikunnat on suunniteltava etukäteen jotta sille jää myös aikaa ja salille tulee oikeasti lähdettyä. Jotenkin liikuntaan tulee orientoiduttuakin paremmin, kun aamulla tietää että illalla on tiedossa jokin tietty jumppa tai salitreeni. Ilman suunnitelmaa treenaaminen tuntuisi jotenkin päämäärättömältä ja sekavalta. Tosin välillä on ihan paikallaan jättää suunnitelmat auki ja valita jokin jumppa ihan fiiliksen mukaan. Pääasia että salille tulee lähdettyä!

Yksi pieni muutos tuli suunnittelusta huolimatta tälläkin viikolla liikuntasuunnitelmiini. Olen käynyt tähän mennessä maanantaina kuntosalilla, tiistaina juossut tunnin juoksumatolla ja eilen olin 45min spinningissä ja venyttelyssä. Spinningin jälkeinen Core oli peruttu joten valitsin sitten tilalle venyttelyn. Oli ihan hyvä valinta koska spinning ei meinannut millään lähteä sujumaan ja ei ihme, kun joka paikka oli ihan totaalijumissa! Täytyy kyllä skarpata jatkossa venyttelyn suhteen ja venytellä iltaisin. Tänään oli myös ihan todella vetämätön olo joten päätin sitten olla töiden jälkeen illan ihan rauhassa kotosalla. Treenaan sitten huomenna entistä energisempänä, ja huomenna ajattelinkin käydä 45min cyclingissä ja heti perään 45min BodyAttackissa. Lauantaina käyn kuntosalilla tekemässä treeni2:n ja sunnuntaina on sitten vuorossa BodyStep. Eli oikeastaan kaikki viikon lempitunnit ja -treenit jäljellä, jippii! :)

Onneksi treenit on kuitenkin tullut tehtyä, koska syöminen ei ole mennyt ihan niinkuin piti. En ole sortunut mihinkään herkkuihin, mutta yksi syömiseen vaikuttava asia on edelleen se, että töissä tätä GFG-dieetin "100g lihaa, 200g kasviksia"-suunnitelmaa on niin vaikeaa noudattaa! Ikinä ei ole vaakaa käytössä ja pääruuat töissä ovat ihan mitä sattuu. Eli hyvin usein jotain pastaa, italianpataa, makaronilaatikkoa... Ja salaattina usein vain jotain kaalia jota en saa syödä. Lisäksi viime aikoina on iltaisin ollut melkoisen paljon illanistujaisia/ravintolaillallisia.. Ja niissä olen sitten aina joutunut syömään ekstraa, koska en vaan ole kehdannut sanoa kenellekään olevani dieetillä. En nimittäin jaksaisi kuunnella mitään "Mutta eihän sun tarvitse laihduttaa!"-kommentteja tai ylipäätään en halua että kukaan kavereistani/lähipiiristäni tietää, että yritän pudottaa painoa. Olen sitten yrittänyt luovia illalliset ja illanistujaiset läpi sanomalla että olen jo syönyt, ja syönyt salaattia tms pientä ja mahdollisimman terveellistä. Mutta täytyy myöntää, että hieman jännittää mennä vaa`alle huomenaamulla. Vähän veikkaan että nuo illanistujaiset ym. ovat kuitenkin nostaneet painoa, vaikka olenkin liikkunut aktiivisesti. No, se selviää sitten aamulla.. Jaiks!

Mutta kyllä se tästä. Ihan huikea muutos on kuitenkin tapahtunut kun mietin viime vuotta, jolloin söin joka päivä töiden jälkeen iltaisin suklaata ja muita herkkuja. Ja liikunta on lisääntynyt 3-6 kertaan viikossa, joten hyvällä mallilla tämä on. Ei saisi olla aina niin ankara itselleen, mutta olen luonteeltani sellainen, että haluan tehdä itselle tärkeät asiat aina viimeisen päälle enkä vähän sinne päin.. :)

Mutta nyt on mentävä nukkumaan, jotta jaksaa huomenna töissä. On nimittäin tiedossa liikuntapäivä eli hiihtoa 4 tuntia :) Siitä onkin sitten hyvä jatkaa illemmalla sinne spinningiin ja BodyAttackiin. Hyvää yötä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti