perjantai 16. maaliskuuta 2012

Herkkupäivä, mutta ei tee mieli herkkuja


Oon aika lahjakas soutamaan ja huopaamaan laihdutusta koskevien sääntöjen kanssa. Alkuvuodesta päätin, että aloitan suklaalakon, koska jos yritän olla syömättä suklaata ja pidän yhden herkkupäivän viikossa, repsahdan silloin aina ihan kunnolla. Sitten päätin että no, olen "omassa seurassani" syömättä suklaata mutta jos olen jossain muiden ihmisten (ystävät, työkaverit, perhe) seurassa, voin maistaa ihan pikkuisen jotain hyvää. Eli näköjään kun sitä siimaa antaa, niin sitä alkaa kelaamaan kyllä enemmän ja enemmän. Päätin nyt kuitenkin, että kerran viikossa pidän herkkupäivän, jolloin yksi suklaapatukka on sallittu. Jo ihan oman mielenterveyteni vuoksi, vaikka ei se suklaaton elämä loppujen lopuksi edes kovin hankalaa ole ollut.

Tänään olisi se kauan odotettu herkkupäivä, mutta nyt ei sitten tee yhtään mieli suklaata. Tuolla se suklaapötkö odottelee syöjäänsä, mutta aloin heti laskea kaloreita ja mietin, kuinka paljon enemmän laihtuisin jos jättäisin sen syömättä. Meneekö tää vähän yli? Kyse on kuitenkin vain yhdestä suklaapatukasta! Ja kaloritkin jäisivät tasan sallittuun määrään vaikka söisin sen. Mutta ehkä tämä onkin ihan hyvä tilanne: jos ei nyt kerran tee mieli, niin jätän syömättä sen. Mutta jos tässä illan aikana tulee jokin houkutus niin voin syödä sen ihan hyvällä omallatunnolla. :)

Tänään on siis menty tällaisilla eväillä:

AAMUPALA 1 banaani, 1 alpro soya-jogurtti, 100g raejuustoa
LOUNAS riisiä ja kanakastiketta, salaattia, ruisleipä ja lasi rasvatonta maitoa
VÄLIPALA Fast Lo-Carb -proteiinipatukka
"VÄLIPALA" 2 tölkkiä Battery Strippediä
LOUNAS 300g kurkkua ja tomaattia + n. 100g kermaviiliä, 100g tonnikalaa, lasi rasvatonta maitoa

Yhteensä 1300kcal. Jos imuroin vielä tässä illan aikana sen Twixin, niin lopputuloksena on 1586kcal.

Tänään kävin BodyCombatissa (-395kcal), joka tuntui yllättävän kevyeltä. Olin aika väsynyt töiden jälkeen ja mietin, että jaksankohan tehdä combatissa mitään koska vanhojen combat-muistojen perusteella lähdin sieltä aina ihan läpimärkänä ja kaikkeni antaneena. Nyt oli vähän sellainen fiilis, että olisi voinut jäädä toiselle tunnille heti perään. Ehkä en osannut tehdä vielä kaikkea ihan täysillä, kun olin ensimmäistä kertaa tuossa uudessa ohjelmassa. Täytyy kyllä käydä joskus uudestaankin combatissa, musiikki oli ainakin ihan hyvää tässä uudessa ohjelmassa. :)

Huomenna lumilautailemaan ja sen jälkeen kuntosalille tekemään treeni2. Ja sunnuntaina taas viikon odotetuin tunti, BodyStep. :)

Nyt linnoittaudun sohvalle seuraamaan Voice of Finlandia ja sen jälkeen joku hyvä elokuva. Hyvää perjantai-iltaa kaikille! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti