perjantai 2. maaliskuuta 2012

Loppukevään kaloritaulukko

Laskin eilen kalorilaskuri.fi:ssä päivittäisen kaloritarpeeni, joka oli n. 1800kcal. Tuolla määrällä en liho enkä laihdu, ja seuraava etappi olikin sitten selvittää, että millä kalorimäärällä laihdun 0,5-1kg viikossa. Päädyin laskelmissani että sopiva ja toteutettavissa oleva versio olisi 1500kcal/pvä, mutta uusi ongelma olikin sitten seuraava: painon laskiessa myös päivittäinen kalorintarve pienenee, ja myös liikunta vaikuttaa siihen, kuinka paljon kaloreita voi päivän aikana itselleen haalia. Yritin ja yritin pähkäillä sopivaa kalorimäärää, mutta eihän siitä mitään tullut.

Aikani eilen surffailtuani löysin kuin löysinkin sitten ihan huippuhyvän sivuston, jonne pystyin syöttämään tämänhetkisen painoni ja tavoitepainoni, ja laskuri laski jokaiselle viikolle päivittäisen kaloritarpeeni sen mukaan, liikunko vähän vai paljon. Tämän avulla jatkan nyt sitten loppukevään, ja pyrin hyödyntämään myös mahdollisimman paljon aiemmin käyttämääni Go Fat Go-ruokavaliota, koska se toimii hyvin ja tuntuu oikealta, terveelliseltä vaihtoehdolta itselleni. Terveellinen ruokavalio myös tuntuu kropassa ja olo on heti parempi, kun noudatan kyseistä ruokavaliota. Töitteni takia GFG-ruokavalion noudattaminen on kuitenkin osittain hyvin vaikeaa, joten tämän vuoksi kyseinen kaloritaulukko on aivan mainio! Nyt pystyn syömään GFG-ruokavalion mukaan, mutta jos en koko päivän ajan pysty ruokavaliota noudattamaan, voin vain tarkistaa taulukosta, kuinka paljon saan vielä päivän aikana syödä. Täytyy vain tietysti huomioida, että saan silti päivän aikana riittävän määrän proteiinia, kuituja, hiilareita ja rasvoja.

Tältä näyttävät sitten loppukevään kalorit:


Väsäilin taulukon nopsasti Paintilla, joten numerot heittelehtivät vähän missä sattuu, mutta kyllä tuosta kuitenkin tolkun saa. :) Eli sivussa menevät viikot (1-12), ja sen jälkeen tulevat päivittäiset kalorit sen mukaan, että onko päivän aktiivisuus kevyttä (istumatyötä, oleilua, kevyttä liikuntaa) vai raskasta (eli päivä sisältää esim. raskaampaa treeniä). Ja sivupalkissa näkyy sitten paino, että kuinka paljon painon pitäisi loppuviikosta olla. Eli kun ensi viikolla jatkan laihdutusta tämän taulukon avulla, päivittäiset kalorit heittelevät 1421-1637 välillä sen mukaan, liikunko paljon vai vähän. Ja loppuviikosta painon pitäisi olla sitten 59,4kg. :)

Jos joku haluaa päästä tutkimaan käyttämääni kalorilaskuria ja laskea omat kalorit, sivusto löytyy täältä. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti